Douchewc met sproeier

Een douchewc, ook wel wc met sproeier genoemd, is een combinatie tussen een wc en bidet en is de laatste jaren enorm in opkomst. Het biedt grote voordelen ten opzichte van een standaard toilet. Met een geïntegreerde douchefunctie wordt het onderlichaam grondig gereinigd. Door de hygiënische waterstralen van een douchewc vermindert u het gebruik van toiletpapier. En dit is weer gunstig voor uw portemonnee. Benieuwd naar de mogelijkheden van uw eigen douchewc? Ontdek alle voordelen en opties voor uw badkamer.

Gratis brochure

Wat is een douchewc?

Een douchewc heeft in tegenstelling tot een normaal toilet een bidet als toiletbril. Het is eigenlijk een toilet en bidet in één. De douchewc kent zijn oorsprong in Japan, ook wel een Japanse douchewc genoemd, waar de meeste huishoudens zijn voorzien van een toilet met bidet-functie. Door de populariteit en hygiënische toiletervaring van de douchewc, is er ook in Nederland veel vraag naar. Een luxe douchewc is een perfecte oplossing voor ouderen of mensen met een fysieke beperking.

douchewc kopen

De handige douchefunctie is aan de achterzijde van de wc ingebouwd. Na uw bezoek aan de wc schakelt u de doucheoptie in en het systeem reinigt het onderlichaam met lichaamswarm water. Vervolgens wordt het onderlichaam door een aangename warme luchtstraal gedroogd. Een toiletbezoek met een douchewc geeft een heerlijk fris gevoel. Tegenwoordig is een douchewc een uiterst comfortabel, zeer hygiënisch en goed doorontwikkeld product die voor veel gemak zorgt.

Toilet met sproeier

Geen toiletpapier bij een douchewc

Door een moderne douchewc is het gebruik van toiletpapier verleden tijd. De reiniging wordt vervangen door een aangename warmtestraal. Met warm water en warme lucht zorgt een douchewc voor een grondigere reiniging dan alleen toiletpapier. Nadat u uw behoefte op de wc heeft gedaan, stelt u met een druk op de knop het reinigingssysteem in werking. Er schuift op dat moment een douchearm uit de binnenkant van de toilet.

Een warme waterstraal zorgt er vervolgens voor dat uw onderlichaam wordt schoon gemaakt. Doordat u geen gebruik maakt van toiletpapier, is dit een stuk beter voor het milieu en draagt u zo uw steentje bij aan een groenere wereld. Daarnaast is een douchewc heel gunstig voor uw portemonnee, aangezien u veel minder toiletpapier verbruikt.

Douchewc met sproeier
Contact opnemen

Lees onze klantreviews

De voordelen van een douchewc

U heeft de grote voordelen van een douchewc al ontdekt. Een traditioneel toilet wordt tegenwoordig steeds vaker vervangen door een moderne douchewc. Onderstaand hebben we overzichtelijk alle voordelen opgesomd. Redenen genoeg om over te stappen naar een toilet met douchefunctie.

 • Hygiënischer dan toiletpapier: ervaar optimale hygiëne. Het gebruik van toiletpapier is verleden tijd.
 • Goed voor uw portemonnee: doordat u geen wc-papier gebruikt, scheelt dit aanzienlijk in uw boodschappen kosten.
 • Geschikt voor ouderen: door de douche wc bent u minder afhankelijk van anderen. Ideaal voor senioren of mensen met een fysieke beperking.
 • Compact en klein: u heeft geen extra ruimte nodig om de wc te kunnen plaatsen. Perfect voor kleine badkamers.
 • Ga mee met de tijd: in de toekomst wordt een douchewc de standaard.
Contact opnemen
Douchewc plaatsen
Douchewc met afstandsbediening

Douchewc met ingebouwde föhn

De basisuitvoering wordt standaard geleverd met de reinigingsfunctie (warm water). Een douchewc is uit te breiden met verschillende luxe opties. Denk aan een verwarmde wc-bril, automatische reiniging van de zitting na gebruik, soft-close zitting, pulserende waterstraal of een ingebouwde föhn.

 • Warme luchtföhn
  Door de ingebouwde föhn is wc-papier overbodig. Door de aangename warmte wordt uw onderlichaam gedroogd.
 • Verwarmde zitting
  Door een sensor wordt de wc-zitting automatisch verwarmd. Zo heeft u geen last meer van een koude toiletbril.
 • Geurafzuiging
  Douche-wc’s die zijn voorzien van een geïntegreerde luchtzuivering nemen onaangename geurtjes direct weg in de toilet-pot.

Afhankelijk van uw situatie zijn extra functionaliteiten aan te raden. Neem gerust contact met ons op voor een passend en vrijblijvend advies.

Contact opnemen

Van advies tot montage

Bij Velunova vind u hoge kwaliteit douchewc’s, waar u jarenlang veel plezier van heeft. Naast het leveren van uw luxe douchewc, zorgen wij ervoor dat uw toilet perfect wordt geïnstalleerd. Een douchewc plaatsen wij al binnen 1 dag, dit kan zowel in een nieuwe als een bestaande badkamer worden geplaatst. Hierdoor kunt u de dag erna gelijk genieten van uw eigen douchewc.

Douchewc installeren Velunova

Renovatie binnen 1 dag

Heeft u na de installatie nog vragen? Onze specialisten staan altijd voor u klaar. Wij bieden alles in eigen beheer aan: van advies, tot aankoop tot montage en service. Door een samenwerking met Velunova weet u zeker waar u aan toe bent en dat u kiest voor de beste kwaliteit en een professionele montage.

BeforeDouchewc badkamer
Contact opnemen

Ja, ik ontvang graag de gratis brochure!

  DhrMevr