Senioren toilet

Douche wc

Senioren toilet

Senioren toilet met ingebouwde douche

Een senioren toilet, ook wel een douchewc genoemd, is een combinatie tussen een toilet en bidet. Ten opzichte van een normaal toilet biedt een senioren toilet grote voordelen. Met een ingebouwde douchefunctie wordt uw onderlichaam grondig gereinigd. Hierdoor vermindert u het gebruik van toiletpapier, wat gunstig voor uw portemonnee. Daarnaast is een douchewc veilig te gebruiken, waardoor u minder afhankelijk bent van anderen. Benieuwd naar de mogelijkheden van een senioren toilet? Ontdek alle voordelen en opties voor uw badkamer.

Velunova

Wat is een senioren toilet?

Een senioren toilet heeft in tegenstelling tot een normaal toilet een bidet als toiletbril. Het is eigenlijk een toilet en bidet in één. De douchewc kent zijn oorsprong in Japan, ook wel een Japanse douchewc genoemd, waar de meeste huishoudens zijn voorzien van een toilet met bidet-functie. Door de populariteit en hygiënische toiletervaring van de douchewc, is er ook in Nederland veel vraag naar. Een luxe douchetoilet is een perfecte oplossing voor senioren of mensen met een fysieke beperking.

Comfortabel en hygiënisch

De handige douchefunctie is aan de achterzijde van het toilet ingebouwd. Na uw bezoek aan de wc schakelt u de doucheoptie eenvoudig in en het ingebouwde systeem reinigt het onderlichaam met lichaamswarm water. Vervolgens wordt het onderlichaam door een warme luchtstraal gedroogd. Een bezoekje aan een douchewc geeft een heerlijk fris gevoel. Tegenwoordig is een senioren toilet een comfortabel, hygiënisch en goed doorontwikkeld product die voor veel gemak zorgt.

Voordelen van een senioren toilet

U heeft de voordelen van een moderne senioren toilet al ontdekt. Een traditioneel toilet wordt tegenwoordig steeds vaker vervangen door een moderne douchetoilet. Onderstaand hebben we overzichtelijk alle voordelen voor u opgesomd. Redenen genoeg om over te stappen naar een senioren toilet met douchefunctie.

Hygiënischer dan toiletpapier: ervaar optimale hygiëne. Het gebruik van toiletpapier is verleden tijd.

Goed voor uw portemonnee: doordat u geen wc-papier gebruikt, scheelt dit aanzienlijk in de kosten.

Geschikt voor ouderen: door de douche wc bent u minder afhankelijk van anderen. Ideaal voor senioren of mensen met een fysieke beperking.

Compact en klein: u heeft geen extra ruimte nodig om de wc te kunnen plaatsen. Perfect voor kleine badkamers.

Ga mee met de tijd: in de toekomst wordt een douchewc de standaard.

Toilet met sproeier en föhn
Velunova

Geen toiletpapier bij een senioren toilet

Door de innovatieve senioren toilet is het gebruik van toiletpapier verleden tijd. De reiniging met wc-papier wordt vervangen door een fijne warmtestraal. Met warm water en warme lucht zorgt een douchewc voor een grondigere reiniging dan alleen toiletpapier. Na uw behoefte op het toilet, activeert u met een druk op de knop het reinigingssysteem. Er schuift vervolgens een douchearm uit de binnenkant van het toilet.

De waterstraal zorgt ervoor dat uw onderlichaam wordt schoongemaakt. Doordat u geen toiletpapier meer hoeft te gebruiken, is is een senioren toilet een stukken beter voor het milieu. U draagt zo uw steentje bij aan een groenere wereld. Daarnaast is een douchetoilet gunstiger voor uw portemonnee, aangezien u veel minder toiletpapier verbruikt.

Senioren wc met ingebouwde föhn

De basisuitvoering wordt standaard geleverd met de reinigingsfunctie (warm water). Een senioren toilet is uit te breiden met verschillende opties. Een verwarmde wc-bril, automatische reiniging van de zitting, soft-close zitting, pulserende waterstraal of een ingebouwde föhn behoren tot de mogelijkheden.

Warme luchtföhn
Door de ingebouwde föhn is wc-papier overbodig. Door de aangename warmte wordt uw onderlichaam gedroogd.

Verwarmde zitting
Door een sensor wordt de wc-zitting automatisch verwarmd. Zo heeft u geen last meer van een koude toiletbril.

Geurafzuiging
Douche-wc’s die zijn voorzien van een geïntegreerde luchtzuivering nemen onaangename geurtjes direct weg in de toilet-pot.

Afhankelijk van uw situatie zijn extra functionaliteiten aan te raden. Neem gerust contact met ons op voor een passend en vrijblijvend advies.

Velunova
Van advies tot montage

Bij Velunova vindt u hoge kwaliteit toiletten, waar u jarenlang veel plezier van heeft. Naast het leveren van uw luxe senioren toilet, zorgen wij ervoor dat uw wc perfect wordt geïnstalleerd. Een douchetoilet plaatsen wij al binnen 1 dag, dit kan zowel in een nieuwe als een bestaande badkamer worden geplaatst. Hierdoor kunt u de dag erna direct genieten van uw eigen wc.

Heeft u na de installatie nog vragen? Onze specialisten staan altijd voor u klaar. Wij bieden alles in eigen beheer aan: van advies, tot aankoop tot montage en service. Door een samenwerking met Velunova weet u zeker waar u aan toe bent en dat u kiest voor de beste kwaliteit en een professionele montage.

Doe inspiratie op voor uw douchewc

Scroll naar boven