Japanse toilet met sproeier

Een Japanse toilet, ook wel een douchewc met sproeier genoemd, is een combinatie tussen een wc en bidet en is de laatste jaren enorm in opkomst. Het biedt grote voordelen ten opzichte van een standaard toilet. Met een geïntegreerde douchefunctie wordt het onderlichaam grondig gereinigd. Door de hygiënische waterstralen van een Japans toilet vermindert u het gebruik van toiletpapier. En dit is weer gunstig voor uw portemonnee. Benieuwd naar de mogelijkheden van uw eigen Japanse toilet? Ontdek de voordelen en opties voor uw badkamer.

Gratis brochure

Wat is een Japans toilet?

Een Japanse toilet heeft in tegenstelling tot een normale wc een bidet als toiletbril. Het is eigenlijk een toilet en bidet in één. De wc kent zijn oorsprong in Japan, ook wel een Japans toilet genoemd, waar de meeste huishoudens zijn voorzien van een wc met bidet-functie. Door de populariteit en hygiënische toiletervaring van de multifunctionele toilet, is er ook in Nederland veel vraag naar. Een Japanse toilet is een ideale en veilige oplossing voor ouderen of mensen met een fysieke beperking.

De handige douchefunctie is aan de achterzijde van het toilet ingebouwd. Na uw bezoek schakelt u eenvoudig de doucheoptie in en het systeem reinigt het onderlichaam met lichaamswarm water. Vervolgens wordt het onderlichaam door een aangename warme luchtstraal gedroogd. Een badkamer met een Japanse toilet geeft een heerlijk fris gevoel. Tegenwoordig is deze gebruiksvriendelijke wc een uiterst comfortabel, zeer hygiënisch en goed doorontwikkeld product die voor veel gemak zorgt.

Japanse wc kopen

Geen toiletpapier bij een Japans toilet

Door de unieke douchefunctie is het gebruik van toiletpapier verleden tijd. De reiniging van wc-papier wordt vervangen door een aangename warmtestraal. Met warm water en warme lucht zorgt een Japanse toilet voor een grondigere reiniging dan alleen toiletpapier. Na uw behoefte stelt u met een druk op de knop het reinigingssysteem in werking. Er schuift op dat moment een douchearm uit de binnenkant van het toilet.

Een warme straal zorgt er voor dat uw onderlichaam wordt schoongemaakt. Doordat u geen gebruik hoeft te maken van wc-papier, is dit een stuk beter milieuvriendelijker en draagt u zo uw steentje bij aan een groenere wereld. Daarnaast is een Japanse toilet gunstig voor uw portemonnee, aangezien u veel minder toiletpapier verbruikt.

Japanse toilet kopen

Waarom kiezen voor Velunova?

De voordelen van een Japanse toilet

U heeft de grote voordelen van een Japanse toilet al ontdekt. Een traditioneel toilet wordt tegenwoordig steeds vaker vervangen door een toilet met douchefunctie. Onderstaand hebben we alle voordelen voor u opgesomd. Redenen genoeg om over te stappen naar een wc met douchefunctie.

 • Hygiënischer dan toiletpapier: ervaar optimale hygiëne. Het gebruik van toiletpapier is verleden tijd.
 • Goed voor uw portemonnee: doordat u geen wc-papier gebruikt, scheelt dit aanzienlijk in uw boodschappenkosten.
 • Geschikt voor ouderen: door het gebruiksvriendelijke toilet bent u minder afhankelijk van anderen. Ideaal voor senioren of mensen met een fysieke beperking.
 • Compact: u heeft geen extra ruimte nodig om een Japans toilet te kunnen plaatsen. Een perfecte oplossing voor kleine badkamers.
 • Ga mee met de tijd: in de toekomst wordt een douchewc de standaard.
Contact opnemen
Japanse toilet met fohn

Japanse toilet met ingebouwde föhn

De basisuitvoering van een Japans toilet wordt standaard geleverd met de reinigingsfunctie (warm water). De wc is uit te breiden met verschillende opties, zodat u het toilet volledig afstemt op uw wensen. Denk aan een verwarmde wc-bril, automatische reiniging van de zitting na gebruik, soft-close zitting, pulserende waterstraal of een ingebouwde föhn.

 • Warme luchtföhn
  Door de ingebouwde föhn is toiletpapier overbodig. Door de aangename warmte wordt uw onderlichaam gedroogd.
 • Verwarmde zitting
  Door een sensor wordt de zitting automatisch verwarmd. Zo heeft u geen last meer van een koude toiletbril.
 • Geurafzuiging
  Een Japanse toilet die is voorzien van een geïntegreerde luchtzuivering neemt onaangename geurtjes direct weg in de wc-pot.

Afhankelijk van uw situatie zijn extra functionaliteiten aan te raden. Neem gerust contact met ons op voor een passend en vrijblijvend advies.

Contact opnemen

Van advies tot montage

Bij Velunova vind u hoge kwaliteit Japanse toiletten, waar u jarenlang veel plezier van heeft. Naast het leveren van uw luxe wc, zorgen wij ervoor dat uw toilet perfect wordt geïnstalleerd. Een Japans toilet plaatsen wij al binnen 1 dag, dit kan zowel in een nieuwe als een bestaande badkamer worden geplaatst. Hierdoor kunt u de dag erna gelijk genieten van uw eigen douchewc. Heeft u na de installatie nog vragen? Onze specialisten staan voor u klaar. Wij bieden alles in eigen beheer aan: van advies, tot aankoop tot montage en service. Door een samenwerking met Velunova weet u waar u aan toe bent en dat u kiest voor de beste kwaliteit en een professionele montage.

Ja, ik ontvang graag de gratis brochure!

  DhrMevr