Seniorendouche

Inlooopdouche senioren

Seniorendouche

Luxe seniorendouche

Een seniorendouche is modern en zeer gebruiksvriendelijk. Bij een moderne douche wordt de douchebak of krappe douchecabine ingeruild voor een instapdouche met veel bewegingsruimte. Een veilige en mooie oplossing voor senioren of mensen met een fysieke beperking. Bent u op zoek naar een douche met een lage instap? Dan bent u bij Velunova aan het juiste adres, we hebben het meest uitgebreide assortiment voor elk budget.

inloopdouche met schuifdeur

Seniorendouche met een lage instap

Met een moderne seniorendouche geeft u de badkamer een luxe en ruimtelijke uitstraling. Een douche voor ouderen bestaat uit één of meerdere wanden en wordt wel naar wens afgesloten met een deur. Kiest u voor een seniorendouche zonder deur? Dan stapt u simpelweg onder uw douche voor een vrije douchebeleving. Het grote voordeel is dat belemmeringen zoals een hoge douchebak of rand verleden tijd is. Doordat de doucherand zo laag mogelijk zit, stapt u eenvoudig en veilig onder de douche. Een ruimtelijke seniorendouche is hierdoor een stuk veiliger dan een douchecabine of een douchebak met een hoge instap.

Velunova

Bepaal de uitstraling van uw douche

Een senioren douche is niet alleen praktisch, maar ook stijlvol en netjes afgewerkt. U bepaalt zelf de uitstraling van de douche. Kies uit verschillende kleuren en uitvoeringen, zodat uw douche perfect bij de stijl van uw badkamer past. Daarnaast kunt u alle kanten op met de opstelling, van een enkele glazen douchewand tot een douche met twee wanden. Wilt u graag advies over de mogelijkheden van een senioren douche? Heeft u vragen over de installatie? Kom langs in onze showroom en onze specialisten helpen u graag verder.

Voordelen van een seniorendouche

Een instapdouche voor senioren maakt de laatste jaren een grote opmars in populariteit. Dit komt onder andere door de grote voordelen hiervan, wij zullen de grootste voordelen benoemen:

Geen warmteverschil: u heeft minder last van de kou, omdat de temperatuur buiten de douche gelijk is aan die onder de douche.

Ruimte: door de inloopdouche maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Maatwerk: de douche wordt volledig op maat besteld en gemonteerd.

Veilig: door de lage instap heeft u geen last van hoogteverschillen, gladde opstapjes en wandjes meer.

Onderhoudsvriendelijk: de douche is makkelijker schoon te maken, doordat het geen hoogteverschillen of lastige randen en hoeken heeft.

Velunova

Bad in combinatie met een seniorendouche

In sommige gevallen is het wenselijk om het bad te behouden in uw badkamer. Tegelijkertijd wilt u ook gebruik maken van een heerlijke douche. In dat geval is een bad met instapdouche aan te raden. Dit is een instapbad in combinatie met een seniorendouche. Het lage instapbad is voorzien met een handig deurtje. Het waterdichte deurtje zit aan de lange zijde van het bad. U kunt eenvoudig via het deurtje het bad instappen en vervolgens weer sluiten. Hierdoor heeft u de voordelen van een instapbad en instapdouche in één.

Veiligheid voorop met een seniorendouche

Bij een standaard douche heeft u te maken met een onhandig en glad opstapje, wat zeer gevaarlijk kan zijn bij mensen met een beperkte mobiliteit. Deze ongemakken worden door de aanschaf en montage van een gebruiksvriendelijke seniorendouche weggenomen. U loopt door de lage instap, met alle eenvoud, van de badkamer de inloopdouche in. Gladde wandjes of opstapjes of zijn verleden tijd.

Een comfortabele douche plaatsen wij al binnen in 1 dag. Wij realiseren uw nieuwe seniorendouche in zowel een nieuwe als een bestaande badkamer. Bent u van plan om uw huidige douche te vervangen door een instapdouche? Dan kost het iets meer arbeidsuren dan de plaatsing in een nieuwe badkamer. Onze adviseurs denken graag met u mee en bieden het juiste advies voor uw badkamer. Neem gerust contact met ons op.

 

Doe inspiratie op voor uw badkamer
Scroll naar boven