Senioren badkamer

Douche wc

Senioren badkamer

Veilige en moderne senioren badkamer
Senioren hebben meer moeite met dagelijkse activiteiten in de badkamer, denk aan wassen, baden of een toiletbezoek. Doordat u te maken krijgt met fysieke belemmeringen, minder spierkracht of slechter gezichtsvermogen, kan de badkamer een onveilige situatie zijn. Op een bepaald moment is het aanpassen van de bestaande badkamer naar een complete senioren badkamer een verstandige keuze. Met luxe sanitair zoals een douchewc, inloopdouche en instapbad staat ontspanning voorop en kunt u met een gerust hart uw badkamer betreden. Een senioren badkamer staat garant voor comfortabele en veilige badkamermomenten.
Velunova

Van advies tot montage

Bij Velunova vindt u hoge kwaliteit producten voor uw senioren badkamer, waar u jarenlang veel plezier van heeft. Naast het leveren van comfort sanitair, zorgen wij ervoor dat alles perfect wordt geïnstalleerd. Een douchewc, instapbad of inloopdouche plaatsen wij al binnen 1 dag, dit kan zowel in een nieuwe als een bestaande badkamer. Hierdoor kunt u de dag erna direct genieten van uw eigen senioren badkamer. Heeft u na de installatie nog vragen? Onze specialisten staan altijd voor u klaar. Wij bieden alles in eigen beheer aan, van advies tot montage. Door een samenwerking met Velunova weet u zeker waar u aan toe bent en dat u kiest voor de beste kwaliteit en een professionele montage.

Seniorendouche

Met een instapdouche krijgt de senioren badkamer een ruimtelijke uitstraling. Een instapdouche bestaat uit één of meerdere wanden en wordt naar wens afgesloten met een deur. Kiest u voor een douche zonder deur? Dan stapt u simpelweg direct onder de douche voor een vrije douchebeleving. Het grote voordeel is dat belemmeringen zoals een hoge douchebak verleden tijd is. Doordat de rand zo laag mogelijk zit, stapt u eenvoudig en veilig onder uw douche. Een ruime seniorendouche is een stuk veiliger dan een douchecabine of een douchebak met een hoge instap.

Veilig: door de lage instapdouche ontstaan er geen onveilige situaties. U heeft geen last van hoogteverschillen en gladde opstapjes.

Ruimtebesparend: met een inloopdouche creëer je een ruimtelijk effect. Hierbij wordt optimaal gebruikt van de beschikbare ruimte.

Onderhoudsvriendelijk: naast dat een inloopdouche veiliger is dan een douche met een drempel, is deze ook gemakkelijker schoon te maken. Er zijn namelijk geen hoeken van drempels waar het vuil en aanslag tussen gaat zitten.

Toilet met sproeier en föhn

Seniorentoilet

In iedere senioren badkamer hoort een douchewc. Met een geïntegreerde douchefunctie wordt het onderlichaam grondig gereinigd. Door de hygiënische waterstralen van een douchewc vermindert u het gebruik van toiletpapier. Doordat u veel minder wc-papier nodig heeft, scheelt dit ook in de boodschappenkosten. Een modern seniorentoilet is een perfecte oplossing voor ouderen of mensen met een fysieke belemmering. Het basismodel wordt geïnstalleerd met de reinigingsfunctie, maar de wc is ook uit te breiden met diverse opties. Denk aan een verwarmde wc-bril, automatische reiniging van de zitting of een ingebouwde föhn. Stem het toilet af op uw wensen en realiseer een senioren badkamer waar u een ontspannen en veilig gevoel ervaart.

Warme luchtföhn: door de ingebouwde föhn is wc-papier overbodig. De aangename warmte zorgt ervoor dat uw onderlichaam wordt gedroogd.

Verwarmde zitting: door een moderne sensor wordt de zitting automatisch verwarmd. Hierdoor heeft u geen last meer van een koude toiletbril.

Geurafzuiging: een douchewc die is voorzien van een geïntegreerde luchtzuivering neemt onaangename geurtjes direct weg.

Seniorenbad

Wilt u een senioren badkamer realiseren en genieten van een comfortabel bad? Senioren (ouderen) met een fysieke belemmering vermijden graag een standaard bad vanwege de gladde en hoge randen. Doordat er gevaarlijke situaties ontstaan, is een gebruiksvriendelijk instapbad in het leven geroepen. Bij een seniorenbad, ook wel een inloopbad genoemd, is het bad voorzien van een handig deurtje. Dit waterdichte deurtje zit aan de lange zijde van het instapbad. U kunt eenvoudig via het deurtje het bad instappen en vervolgens weer sluiten. De deur is van duurzaam en sterk materiaal gemaakt, waardoor het niet kan breken of buigen.

Veilig en comfortabel: alle instapbaden beschikken over een klein deur tot aan de vloer van uw badkamer. Voor het in- en uitstappen, open en sluit je eenvoudig het deurtje aan de zijkant. Veiligheid staat voorop.

Ruimtebesparend: combineer een instapbad met een ingebouwde douche en bespaar kostbare ruimte in uw badkamer.

Geschikt voor senioren: door de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid bent u minder afhankelijk van anderen. Ideaal voor senioren of mensen met een fysieke belemmering.

Doe inspiratie op voor uw badkamer

Scroll naar boven