Is een Sunshower gevaarlijk?

Bij Velunova zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten en diensten die uw gezondheid en welzijn bevorderen. Eén van de innovaties die de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen, is de Sunshower. De Sunshower combineert de voordelen van zonlicht en een warme douche, maar roept ook vragen op over de veiligheid. In deze blog duiken we dieper in op de vraag: Is een Sunshower gevaarlijk? We bespreken wat een Sunshower is, de potentiële gezondheidsvoordelen en -risico’s, en hoe u deze veilig kunt gebruiken.

Wat is een Sunshower?

Een Sunshower is een apparaat dat in de douche wordt geïnstalleerd en UV-licht en/of infraroodlicht uitstraalt. Het doel is om de voordelen van zonlicht te combineren met de ontspannende ervaring van een warme douche. De Sunshower biedt twee soorten lichttherapie, namelijk:

 • UV-licht: Dit licht helpt bij de aanmaak van Vitamine D, wat essentieel is voor gezonde botten en een goed functionerend immuunsysteem.
 • Infraroodlicht: Dit dringt diep door in de huid en kan helpen bij het verminderen van spierpijn en het bevorderen van de bloedsomloop.

De gezondheidsvoordelen van een Sunshower

 1. Vitamine D-Productie: In een land als Nederland, waar we niet altijd voldoende zonlicht krijgen, kan de Sunshower helpen om een tekort aan vitamine D te voorkomen.
 2. Verbeterde stemming: UV-licht kan helpen bij de aanmaak van endorfines, wat kan bijdrage aan een beter humeur en het verminderen van winterdepressies.
 3. Spierontspanning: Infraroodlicht kan diep in de spieren doordringen en helpen bij het verlichten van spierpijn en stijfheid.
 4. Verbeterde bloedsomloop: Infraroodlicht bevordert de bloedsomloop, wat kan bijdragen aan een sneller herstel na fysieke inspanning.

Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van een Sunshower?

Net als bij elk ander apparaat dat lichttherapie biedt, zijn er enkele potientiele risico’s verbonden aan het gebruik van een Sunshower:

 1. Huidbeschadiging: Overmatige blootstelling aan UV-licht kan leiden tot huidbeschadiging en een verhoogd risico op huidkanker. Het is belangrijk om de aanbevolen gebruikstijden niet te overschrijden.
 2. Oogbeschadiging: Direct kijken in UV-licht kan schadelijk zijn voor de ogen. Bij het gebruik van UV-licht dient altijd een brilletje gedragen te worden. Hoewel volgens de norm bij infraroodlicht geen brilletje nodig is, adviseren wij om er niet langdurig in te kijken.
 3. Huidveroudering: UV-licht kan bijdragen aan versnelde huidveroudering, zoals rimpels en pigment vlekken.

Veiligheid van de Sunshower in natte ruimtes

Veel mensen vinden een Sunshower in de douche een eng idee aangezien de combinatie van water en elektriciteit gevaarlijk kan lijken. Maar maakt u zich geen zorgen! Een Sunshower is volkomen veilig in gebruik. Deze is namelijk speciaal ontwikkeld en uitgebreid getest voor natte ruimtes. Bovendien voldoet de Sunshower aan strenge veiligheidseisen en normen om ervoor te zorgen dat u zonder zorgen kunt genieten van de voordelen.

Veilig gebruik van een Sunshower

Om optimaal te profiteren van de voordelen van een Sunshower zonder onnodige risico’s te lopen, volgen hier enkele tips voor veilig gebruik:

 1. Volg de instructies: Lees de handleiding zorgvuldig en houd u aan de aanbevolen gebruikstijden en afstanden.
 2. Bescherm uw ogen: Gebruik altijd beschermende brillen die bij de Sunshower worden geleverd of aanbevolen.
 3. Beperk de duur van blootstelling: Overmatige blootstelling kan schadelijk zijn, dus houd u aan de aanbevolen sessieduur (meestal enkele minuten per keer).
 4. Huidtype in overweging nemen: Mensen met een lichte huid kunnen gevoeliger zijn voor UV-licht. Raadpleeg bij twijfel een dermatoloog voordat u de Sunshower gebruikt.
 5. Controleer uw huid regelmatig: Let op veranderingen in uw huid.

Automatische uitschakeling en afkoelingsperiode

Een bijkomend veiligheidskenmerk van de Sunshower is de automatische uitschakeling na 10 minuten gebruik. Dit zorgt ervoor dat u nooit te lang aan het UV-licht wordt blootgesteld. Na het uitschakelen volgt een standaard afkoelingsperiode, zodat het apparaat goed kan afkoelen en lang meegaat.

Met veilig zonlicht bedoelen wij laag gedoseerd UV-licht. Een sessie van 10 minuten voor de Sunshower is vergelijkbaar met 10 minuten in de Nederlandse zomerzon. Deze dosering is zodanig dat u in principe niet kunt verbranden, terwijl u toch de positieve effecten van zonlicht ervaart.

Conclusie

Een Sunshower kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw wellnessroutine, mits correct en veilig gebruikt. De voordelen zoals verhoogde vitamine D-productie, verbeterde stemming, en verlichting van spierpijn kunnen aanzienlijk bijdragen aan uw algehele welzijn. Bij Velunova staan we klaar om u te helpen met advies en hoogwaardige producten die uw gezondheid en welzijn bevorderen.

Andere interessante blogs

Is een Sunshower gevaarlijk?

Bij Velunova zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten en diensten die uw gezondheid en welzijn bevorderen. Eén van de innovaties die de laatste jaren veel aandacht heeft...

Lees meer

Wat is een Japans toilet?

Het Japanse toilet is een geavanceerde variant van het traditionele toilet, ontwikkeld om comfort en hygiëne te optimaliseren. Na uw toiletbezoek wordt u gereinigd met lichaamswarm water en gedroogd met...

Lees meer
Velunova

Wat kost een douchewc?

De beslissing om een douchewc aan te schaffen gaat niet alleen over comfort en hygiëne, maar ook over een slimme investering in uw dagelijks leven. Douchewc’s, ook bekend als bidet...

Lees meer

Word je bruin van een Sunshower?

In de wereld van innovatieve badkamerproducten is de Sunshower douche een opvallende verschijning. Ontworpen om de voordelen van zonlicht naar uw badkamer te brengen, roept dit product de vraag op...

Lees meer
Velunova

5 misvattingen over een douchewc

Ondanks de groeiende populariteit van douchewc’s blijven veel mensen twijfels koesteren over de overstap. Bent u ook sceptisch? Lees dan deze blog, waar we veelvoorkomende misvattingen over douchewc’s aanpakken. Ontdek...

Lees meer

Ontdek de 5 voordelen van een Reisbidet

Het idee van op reis gaan roept vaak beelden op van spannende avonturen, nieuwe bestemmingen en het ontdekken van andere culturen. Maar laten we eerlijk zijn, reizen kan ook enkele...

Lees meer

Wat is een inloopdouche?

Een inloopdouche is een moderne badkameroplossing die zich onderscheidt door het ontbreken van hoge drempels. In tegenstelling tot traditionele douches waar u over een verhoogde rand moet stappen, biedt een...

Lees meer
Scroll naar boven